Poznati novinar predložio da Rusija od Ukrajine kupi Odesu

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRuski televizijski voditelj Vladimir Solovjov
Ruski televizijski voditelj Vladimir Solovjov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poznati ruski novinar Vladimir Solovjov predložio je da se od Ukrajine kupi Odesa, piše portal „Vzgljad“.
„Možemo dati dobru cenu: rublju, ili možda čak pet. Ionako tamo mora sve da se obnovi i dovede u red. To je kao da kupujemo preduzeća u stečaju i preuzimamo sve njihove dugove i troškove", rekao je Solovjov, komentarišući reči člana Saveta Federacije Sergeja Cekova, koji je predložio da ukrajinske vlasti prepuste Rusiji južne regione ako žele da sruše spomenik Katarini Velikoj u Odesi.

Solovjov je u šali dodao da se ne treba ograničavati Odesom, mogu se kupiti sve teritorije do Pridnjestrovlja. On je pojasnio da je u istoriji već postojao takav presedan.

„Rusija je 1686. godine dobila Kijev od Poljsko-litvanske kraljevine - čak postoje i političke anegdote na ovu temu“, dodao je on u intervjuu listu „Vzgljad". 

Zastave SAD i Ukrajine  - Sputnik Srbija
Ukrajinski političari izneli novi „razlog“ gubitka Krima

 

U Odesi su ranije održani protesti na kojima je zahtevano rušenje spomenika ruskoj carici Katarini Velikoj koja je osnovala ovaj grad na Crnom moru. Učesnici su naglašavali da je spomenik nezakonito postavljen. Anastasija Rižkovič, portparolka inicijative za „Dekolonizaciju Ukrajine“, rekla je da će rušenje spomenika „pomoći gradu da se reši ruskog uticaja“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala