Medvedev: Ekstremizam preko društvenih mreža u značajnom porastu

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ekstremizam preko društvenih mreža predstavlja značajnu pretnju, za devet meseci ove godine u Rusiji je registrovano preko 650 ekstremističkih zločina, što je za trećinu više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„U svetlu teške socijalno-ekonomske situacije značajnu pretnju predstavlja i ekstremizam preko društvenih mreža. Za samo devet meseci ove godine registrovano je nešto više od 650 ekstremističkih zločina, što je skoro za trećinu više u odnosu na isti period prošle godine“, rekao je on na sastanku posvećenom trendu razvoja kriminogene situacije u Rusiji.

Medvedev je istakao da je pritom otkriveno preko 60 odsto radnji tog tipa od strane organa unutrašnjih poslova.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti je dodao da su sistematska borba protiv širenja ekstremističke ideologije i terorizma izuzetno važna u celom svetu.

On se osvrnuo i na prevare u Rusiji, rekavši da je tokom poslednjih meseci broj prevara u zemlji povećan takođe za trećinu i da napadači stalno usavršavaju metode krađe novca.

Istovremeno, skrenuo je pažnju na to da se broj nelegalnih radnji povezanih sa korišćenjem budžetskih sredstava za devet meseci ove godine povećao za preko 11 odsto.

„Podjednako važna oblast je ekonomski kriminal. Taj broj se malo smanjio u odnosu na prošlu godinu, za pola procenta. Ali broj nezakonitih radnji povezanih sa korišćenjem budžetskih sredstava povećan je za više od 11 odsto“, rekao je Medvedev.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala