Mediji: Putin i Erdogan formiraju radnu grupu za rešavanje problema u Karabahu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaŠta su se dogovorili Putin i Erdogan
Šta su se dogovorili Putin i Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan predložio je ruskom kolegi Vladimiru Putinu tokom telefonskog razgovora da formiraju radnu grupu za rešavanje karabaškog problema, prenose mediji pozivajući se na diplomatske izvore.

Prema navodima medija, Putin je pozdravio predlog turskog lidera, te bi već u narednim danima pregovori o karabaškoj krizi mogli da pređu u bilateralni format, koji će delovati mimo rada Minske grupe OEBS-a.

Kako je precizirano, nova grupa će raditi na merama u periodu nakon primirja i na uvođenju procesa za političko regulisanje situacije.

Predsednici Rusije i Turske su razgovarali telefonom o situaciji u Karabahu u subotu. Pres-služba Kremlja prenela je da su lideri potvrdili spremnost na saradnju radi postizanja mirnog rešavanja sukoba u tom regionu. O situaciji u regionu Nagorno-Karabaha razgovarali su i šefovi diplomatija dve zemlje, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. Trenutno je na snazi treće primirje ali ga krše obe strane.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala