Kremlj: Situacija je alarmantna ─ prvi put u Rusiji skoro 22.000 zaraženih u jednom danu

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je za protekla 24 časa zabeležen rekordan broj obolelih od virusa korona – 21.798, saopštio je Operativni štab za borbu protiv širenja virusa korona. Kremlj je situaciju sa kovidom 19 u zemlji ocenio kao zabrinjavajuću.

U istom periodu preminulo je 256 osoba, a sa bolničkog lečenja je pušteno 10.722 osobe.

Novi rekord registrovan je u ruskoj prestonici - u Moskvi je tokom proteklog dana od korone obolelo 6.897 osoba (u nedelju je obolela 5.751 osoba). Zatim sledi Sankt Peterburg sa 1.403 novoobolelih od kovida 19 i Moskovska oblast u kojoj ima 660 novoobolelih.

Štab dodaje da se od početka pandemije koronom zarazilo 1.796.132 ljudi, od kojih je 30,793 preminulo, a 1.335.141 miliona se oporavilo.

Kremlj: Situacija sa koronom u Rusiji - zabrinjavajuća

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je situaciju sa kovidom 19 u Rusiji kao zabrinjavajuću i rekao da se vladin štab bavi tim pitanjima svakog sata.

„Već smo govorili da je situacija zaista zabrinjavajuća. Vladin štab se time bavi svakog časa. Posebna pažnja posvećena je regionima u kojima je zdravstveni sistem već preopterećen. Znate da je za to vlada izdvojila dodatna sredstva“, rekao je portparol novinarima.

Odgovarajući na pitanje da li se Kremlj brine da bi u nekom trenutku moglo da bude prekasno i da bi zdravstveni sistem mogao veoma brzo da bude preopterećen, ukoliko se ne uvede lokdaun, Peskov je rekao sledeće:

„Ne idu sve zemlje u lokdaun, mnoge od njih imaju potreban potencijal da izbegnu potpuno zaustavljanje ekonomije, ali se istovremeno uvode određena ograničenja u različitim regionima u okviru onih posebnih ovlašćenja, koja su prethodno dodeljena šefovima regiona“, rekao je.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala