Jermenija u egzistencijalnoj opasnosti - opozicija traži smenu Pašinjana

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sedamnaest opozicionih partija Jermenije zatražilo je ostavku premijera Nikola Pašinjana zbog teške situacije u Karabahu.

U saopštenju, koje je objavljeno na sajtu partije „Dašnakcutjun“, navodi se da su se parlamentarne i neparlementarne snage ujedinile kako bi se suprotstavile azerbejdžansko-turskoj agresiji protiv jermenske države.

„Ovih dana smo pozvali vlasti da naprave zaokret na političkim, diplomatskim i vojnim frontovima, uključujući predloge o sastancima, usmerenih na rešavanje situacije koji su ostali bez odgovora. Vojna je žestoka, gubici su nenadoknadivi, teški. Kao država i narod stojimo pred sudbonosnom prekretnicom koja zahteva odlučne reakcije. Ipak, koraci koje preduzimaju političke vlasti su nesrazmerne egzistencijalnoj opasnosti koja preti našem narodu“, navodi se u saopštenju.

Opozicione partije smatraju da je u ovom periodu „vlast pokazala očiglednu nesposobnost da se izbori sa unutrašnjim i spoljašnjim izazovima“.

 „Ljudske i teritorijalne gubitke, nepotpuni odnosi sa saveznicima, pre svega sa Rusijom, pokazuju da je sadašnja vlast bankrotirala“, navodi se u saopštenju.

Kako bi se sprečili nepopravljivi gubici potrebno je, kako se navodi, što pre da premijer i njegova vlada podnesu ostavku i formiranje novog izvršnog organa koji može da reši vojno-političke zadatke, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala