Baku: Neprijatelj se povlači; Karabah: Kasetnim bombama na Stepanakert /video/

© Sputnik / Ilья PitalevEksplozije na jugu Stepanakerta
Eksplozije na jugu Stepanakerta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su jermenske oružane snage pretrpele gubitke i povukle se na nekim delovima fronta u Nagorno-Karabahu. U Karabahu kažu da je azerbejdžanska vojska ispalila nekoliko raketa u pravcu Stepanakerta.
„Borbene operacije nastavljene su glavnim delom na Agderinskom, Agdanskom, Hodžavenskom i Kubadlinskom pravcu fronta. Neprijatelju su tokom dana zadati ozbiljni udarci u glavnim delovima fronta. Pretrpevši gubitke u živoj sili i vojnoj tehnici na nekim delovima fronta, neprijatelj je bio prinuđen da se povuče“, navedeno je u saopštenju azerbejdžanskog vojnog resora.

Ministarstvo dodaje da je „tokom dana uništen i onesposobljen veliki broj žive sile“, jedan tenk T-72, oruđe D-30, minobacačka posada i kamion sa municijom.

U saopštenju je istaknuto da su usled ofanzivne operacije, koju je azerbejdžanska vojska izvela u Hodžavenskom pravcu fronta - neprijatelju naneli teške udarce.

„U ovom pravcu fronta naneta je šteta neprijateljskim položajima. Neprijatelj je pretrpeo velike gubitke i bio prinuđen da beži“, prenosi vojni resor, objavljujući i  video-snimak.

Istovremeno, Državna služba za vanredne situacije Nagorno-Karabaha prenosi da su iza ponoći oružane snage Azerbejdžana ispalile nekoliko raketa u pravcu Stepanakerta, oštetivši civilnu infrastrukturu.

Kako je navedeno, neprijatelj je ponovo koristio kasetnu municiju. Prema preliminarnim podacima, u glavnom gradu Karabaha nema žrtava. Služba dodaje da je, sa izuzetkom Stepanakerta, situacija u drugim naseljima Nagorno-Karabaha bila relativno mirna tokom noći.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala