„Sada je imunitet veoma aktuelna tema. Kako bi se održao dobar imunitet, neophodno je unositi masti životinjskog porekla", rekao je doktor.
On je objasnio da je od njih izgrađena sluznica koja štiti telo od virusa, uključujući i kovid 19.
Savetovao je da se u jelovnik uvrste guščja, goveđa ili svinjska mast, kao i mast medveda i dabra.
„Najsigurnije i najzdravije su životinjske masti. Mogu se jesti u razumnim količinama. Omega-3 masnoće su na drugom mestu po sigurnosti, a to su riblje ulje i ulje jetre bakalara. Ove masti su takođe i korisne, ali brzo oksidiraju, tako da ne mogu da se kuvaju“, naveo je Harlov.
Doktor je rekao da je telo mnogo manje prilagođeno biljnim mastima, a transmasti je nazvao apsolutnim zlom. Pojasnio je da je čak i kod najsigurnijih masti neophodno poštovati normu i uravnoteženo ih konzumirati sa ugljenim hidratima.