00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
60 min
ORBITA KULTURE
10:00
120 min
DOK ANĐELI SPAVAJU
Nemanja Jovanović: Zver sam bio, jagnje me dotaklo
16:00
60 min
SPUTNJIK INTERVJU
Radoslav Grujić: Intelektualna i moralna gromada srpskog naroda
17:00
30 min
ENERGIJA SPUTNJIKA
Šta smo posejali i šta ćemo žnjeti u 2026. godini
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Ruski doktor otkrio kako poboljšati imunitet tokom zime

CC0 / Pixabay / Devojka sa krznom
Devojka sa krznom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rasprostranjeno verovanje da masti u ishrani samo štete organizmu nije tačno, jer one mogu ojačati imuni sistem u zimskom periodu, izjavio je lekar i gastroenterolog Nikita Harlov u intervjuu za Sputnjik.

„Sada je imunitet veoma aktuelna tema. Kako bi se održao dobar imunitet, neophodno je unositi masti životinjskog porekla", rekao je doktor.

On je objasnio da je od njih izgrađena sluznica koja štiti telo od virusa, uključujući i kovid 19.

Beli luk je prava riznica zdravlja. - Sputnik Srbija
Tajne ruske medicine: Kako su se lečili stari Sloveni?

Savetovao je da se u jelovnik uvrste guščja, goveđa ili svinjska mast, kao i mast medveda i dabra.

„Najsigurnije i najzdravije su životinjske masti. Mogu se jesti u razumnim količinama. Omega-3 masnoće su na drugom mestu po sigurnosti, a to su riblje ulje i ulje jetre bakalara. Ove masti su takođe i korisne, ali brzo oksidiraju, tako da ne mogu da se kuvaju“, naveo je Harlov.

Doktor je rekao da je telo mnogo manje prilagođeno biljnim mastima, a transmasti je nazvao apsolutnim zlom. Pojasnio je da je čak i kod najsigurnijih masti neophodno poštovati normu i uravnoteženo ih konzumirati sa ugljenim hidratima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala