Nova hapšenja u Minsku: Zadržano 20 osoba, među njima i bivša misica /video/

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaHapšenje na protestu u Minsku
Hapšenje na protestu u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici beloruske specijalne policije priveli su oko 20 učesnika protestne šetnje na trgu Slobode u centru Minska, a kako dopisnik Sputnjika saznaje, među njima je i pobednica „Mis Belorusije – 2008“ Olga Hižinkova.

Istovremeno, dopisnik Sputnjika navodi da je policija privela u lokalnu policijsku upravu novinare ruskih medija, među kojima je i Sputnjik, kao i da su ih pustili ubrzo nakon provere njihovih dokumenata.

Prethodno je portparolka gradske uprave policije Natalija Ganusevič izjavila da je oko deset osoba privedeno zbog učešća u neodobrenom protestu u Minsku.

Kako je ranije danas javio dopisnik Sputnjika, policija je izvršila hapšenja na trgu Slobode u Minsku, gde je bilo planirano da se okupe pristalice opozicije. U tom rejonu su koncentrisana policijska vozila, dok su kordoni postavljeni u okolnim ulicama. Ipak, desetine ljudi nastavili su da se kreću u pravcu centra grada – Trgu nezavisnosti, noseći zastave i uzvikujući antivladine parole.

Podsetimo, od jutarnjih sati u Minsku je pojačano prisustvo policije. Pored toga, već tradicionalno nedeljom internet radi sa prekidima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala