Pašinjan se uzda u Bajdena po pitanju Nagorno-Karabaha

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jermenski premijer Nikol Pašinjan je u pozdravnoj poruci Džozefu Bajdenu, koji je proglasio pobedu na izborima za predsednika SAD, izrazio nadu da će nova administracija preduzeti delotvorne korake kako bi se borbena dejstva u Nagorno-Karabahu prekinula.

„Pun sam nade da će vaša administracija preduzeti aktivne korake kako bi se prekinuo rat i postiglo sveobuhvatno rešenje problema koje treba da bude zasnovano na osiguravanju bezbednosti Arcaha putem realizacije njegovog prava na samoopredeljenje“, navodi se u poruci.

Premijer je naveo da Jermenija pridaje veliki značaj ulozi SAD u normalizaciji situacije u Nagorno-Karabahu kao kopredsednika Minske grupe OEBS.

„Kao što zante, više od mesec dana Azerbejdžan i Turska, ignorišući napore kopredsednika da se postigne dogovor o prekidu vatre, nastavljaju agresiju protiv Jermenije i Arcaha, uvlačeći u sukob i strane borce. S tim u vezi pozdravljam vaše gledište prema kojem se rešenje može naći samo mirnim putem koje ste izneli kao kandidat za predsednika“, rekao je on.

Pašinjan je takođe rekao da jermenski narod veoma ceni Bajdenov stav o priznanju genocida nad Jermenima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala