Karabah: Vojna operacija u strateškom gradu se nastavlja, cilj Bakua da demorališe naše društvo

© REUTERS / STRINGERJermenski vojnik na frontu tokom sukoba u Nagorno-Karabahu
Jermenski vojnik na frontu tokom sukoba u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pomoćnica predsednika nepriznate republike Nagorno-Karabah Armine Grigorjan izjavila je da se nastavlja vojna operacija u karabaškom gradu Šuša, za koji Baku tvrdi da ga je osvojio.
„Operacija Šuša je u toku. Nije završena. Poruka azerbejdžanskog lidera Ilhama Alijeva nije namenjena toliko njegovom narodu, koliko nama, sa ciljem da demorališe naše društvo“, napisala je ona na Fejsbuk stranici.

Istovremeno, portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da se borbe u Karabahu ne vode samo u Šuši, već i u blizini grada Martuni.

„Borbe, malo žešće, ali ne kao u Šuši, vode se i u pravcu Martunija, gde smo odbili jedan-dva napada. Na tom delu situacija se stabilizuje“, rekao je on.

Ranije u nedelju Alijev je izjavio da je grad Šuša u Nagorno-Karabahu prešao pod kontrolu Azerbejdžana. Jermenija ne potvrđuje te informacije.

„Grad Šuša je oslobođen od okupacije. Šuša je naša. Karabah je naš. Čestitam celom azerbejdžanskom narodu na ovom događaju“, izjavio je Alijev, obraćajući se naciji.

S tim u vezi, turski lider Redžep Tajip Erdogan rekao je da se Turska raduje što je azerbejdžanska vojska preuzela kontrolu nad strateškim gradom Šuša u Karabahu.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala