Vučić saopštio: Nedelja će biti najteži dan

© TARA RADOVANOVICAleksandar Vučić obilazi radnike treće smene
Aleksandar Vučić obilazi radnike treće smene - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radnike u trećoj smeni i radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu u Beogradu. Vučić je saopštio da će nedelja biti najteži dan za Srbiju i da očekujemo više od 3.000 zaraženih.

"Sutra će biti najteži dan za nas, sudeći po ovome kakvi su podaci do 22 sata. Bolnice su nam prepune, ali gradimo nove bolnice. Radimo sve što možemo, za 24 dana treba da završimo sve",  rekao je predsednik aplaudirajući radnicima.

"Večeras do 22 časa imamo 1.500 zaraženih. Očekujemo da će sutra biti preko 3.000",  rekao je Vučić.

Nova kovid-bolnica imaće kapacitet od 1.000 kreveta, a sa površinom od 18.000 kvadratnih metara biće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje pacijenata obolelih od kovida u našoj zemlji.

Upitan da li se vidi "svetlo" i naznaka pada zaraženih, Vučić je rekao da "svetla nema", da je lošiji procenat zaraženih i da je zaražen veći broj ljudi.

"Da ste me pitali juče, možda bih rekao da se nadam, ali, posto sam oprezan, čekam tri dana da se pokažu bolji rezultati, treći dan nisam dočekao. Danas je gore nego juče, večeras je gore nego sinoć", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Batajnici.

On je naveo da su se on i premijerka Ana Brnabić borili da ubede članove Kriznog štaba da se ne uvode dodatne mere, ne zato što je protiv oštrijih mera, već da bi se sačuvala ekonomija.

Ne bi ga, kaže, zanimali eventualni protesti zbog novih mera, jer ga pre svega i najviše zanimaju životi ljudi.

"Moramo da brinemo kako ćemo da isplatimo plate i penzije. Kako ćemo da isplatimo plate, penzije, ljudi čekaju, iako se manje radi nego ranije, da imaju veće plate i penzije, od čega? Uzmite motke, udrite me u glavu, ali od čega", upitao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala