Ukrajina: Napad vatrenim oružjem na zgradu počasnog konzulata Azerbejdžana

© Fotolia / Lester120Harkov, grad u Ukrajini, panorama
Harkov, grad u Ukrajini, panorama - Sputnik Srbija
Pratite nas
U ukrajinskom Harkovu noćas je pucano na zgradu počasnog konzulata Azerbejdžana, a u incidentu nema povređenih, saopštila je Sputnjiku pres-služba azerbejdžanskog Ministarstva spoljnih poslova.
„U noći između 6. i 7. novembra oko 02.30 časova (po lokalnom vremenu) na zgradu počasnog konzulata Azerbejdžana u Harkovu pucano je iz vatrenog oružja. Ispaljeno je šest metaka u pravcu vrata i prozora zgrade. Niko nije povređen, pošto noću u zgradi nije nikoga bilo. Kamere su snimile dva napadača“, saopštila je pres-služba.

Policija je pokrenula istragu.

„S obzirom na provokacije radikalnih jermenskih snaga koje su usmerene protiv diplomatskih predstavništava Azerbejdžana u inostranstvu, napad na naš počasni konzulat u Harkovu treba da se razmotri u kontekstu tih pretnji. Odlučno osuđujemo opasne po život napade radikalnih jermenskih snaga na azerbejdžanske diplomate u inostranstvu, kao i na članove lokalne azerbejdžanske zajednice“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Bakuu, ističući da će azerbejdžanska strana sarađivati sa policijom kako bi se krivci kaznili.

Kako navodi lokalni list „Depo. Harkov“, koje se poziva na pres-službu lokalne policije, za počinjeno krivično delo preti kazna zatvora od tri do sedam godina.

Šef Nacionalne policije Ukrajine Igor Klimenko je rekao da će ukrajinska policija nakon incidenta u Harkovu pojačati zaštitu zvaničnih predstavništava Jermenije i Azerbejdžana na teritoriji zemlje.

„Policija će u najskorije vreme uzeti pod zaštitu sva zvanična predstavništva Azerbejdžana i Jermenije. Pozivamo sve, a posebno predstavnike dijaspore, državljane obe zemlje koji se nalaze u Ukrajini, da budu tolerantni. Policija usmerava sve napore na to da spreči međuetničke sukobe na teritoriji naše zemlje“, rekao je Klimenko, istakavši da će policija učiniti sve da uhapsi odgovorne za napad na zgradu azerbejdžanskog počasnog kozulata.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala