Šta ruski senator kaže o Bajdenovoj pobedi

© Sputnik / Dejan SimićKosačov u razgovoru sa urednicom Tanjom Trikić
Kosačov u razgovoru sa urednicom Tanjom Trikić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je Džozef Bajden proglasio pobedu na predsedničkim izborima u Americi, ruski senator Konstantin Kosačov kaže da još nema zvaničnih rezultata i da nisu isključeni ni „sudska razmatranja“ koje je najavio tim Donalda Trampa, kao i neki preokreti.

Situacija još jednom potvrđuje, kaže on, da nema nedvosmislenog, bezuslovnog i ubedljivog pobednika.

„Postoje podele i međusobno isključivi pogledi društva na to kako vide Ameriku u budućnosti. Ma ko da pobedi on neće imati apsolutno moralno pravo da govori o tome da čitava Amerika stoji iza njega“, naveo je Kosačov na Fejsbuku.

Kako je naveo, mnogi sada govore o pobedi Bajdena, uz sve sporne momente kako u predizbornoj kampanji tako i u američkom izbornom sistemu u celini.

Ako se stvari posmatraju objektivno, sa evropske tačke gledišta, logično i pravedno izgleda pobeda onoga ko je prikupio većinu neposrednih glasova birača, a to je „očigledno Bajden“, dodao je on.

Čitav liberalni svet, saveznici SAD i svi koji koji su računali na ideološku neravnodušnost poslednje naddržave, danas su oduševljeni, navodi Kosačov.

„Zato se sa pobedom demokrata može očekivati revanš svih nekonzervativnih snaga u čitavom svetu, To znači – više rusofobije u Evropi, više smrti u Donbasu i drugim gorućim tačkama u svetu, kao i više sankcija s političkim motivima, ako govorimo o direktnim posledicama“, napisao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala