Putin i Makron: Odlučno protiv terorizma

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVideo-konferencija predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona
Video-konferencija predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, istakli su u telefonskom razgovoru odlučnost u borbi protiv terorizma u svim njegovim oblicima, saopštio je Kremlj.
„Na inicijativu francuske strane održan je telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Francuske Emanuela Makrona. U vezi s nedavnim terorističkim napadima u Francuskoj obe strane su istakle čvrstu rešenost za borbu protiv terorizma u svim njegovim oblicima“, navodi se u saopštenju.

Predsednici su razgovarali i o situaciju u Nagorno-Karabahu i izrazili zabrinutost zbog borbi velikog obima i sve aktivnijim uključivanjem ekstremista iz Sirije i Libije u sukob.

Nezaobilazna tema bila je i borba protiv virusa korona. Putin i Makron su izrazili interesovanje za produbljivanje saradnje u borbi protiv ove bolesti i uspostavljanje veza u oblasti proizvodnje vakcina.

„Razmotrena su aktuelna pitanja bilateralne saradnje u različitim oblastima. Iskazana je zainteresovanost za unapređenje saradnje u borbi protiv virusa korona, uključujući uspostavljanje veza između odgovarajućih ruskih institucija i Pasterovog instituta u oblasti proizvodnje vakcina“, navode u Kremlju.

Lideri dve zemlje su razgovarali i o situaciji u Donbasu, ističući neophodnost poštovanja Minskih sporazuma, kao i dogovora postignutih u okviru „normandijskog formata“, uključujući i samit u Parizu 2019. godine.

Takođe, razmotrili su i situaciju u Libiji, tj. aktivnije napore u cilju što skorije normalizacije situacije u toj zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala