Podgorica i Cetinje uvode policijski čas od 22 do pet ujutro

© Sputnik / Nebojša PopovićUlice Podgorice za vreme zabrane kretanja
Ulice Podgorice za vreme zabrane kretanja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Institut za javno zdravlje Crne Gore je saopštio da će zbog porasta broja zaraženih građanima Podgorice i Cetinja od ponedeljka biti zabranjeno da napuštaju domove u vremenu od 22 sata do pet sati ujutru.

Odluka je doneta nakon što su Podgorica i Cetinje, zbog porasta broja zaraženih, prešli u grupu 4, u kojoj je broj zaraženih na 100.000 stanovnika veći od 1.200.

Od zabrane izlaska iz domova od 22 sata do pet sati ujutru biće izuzete osobe koje odlaze na posao u pomenutom vremenskom periodu, uz potvrdu koju izdaje poslodavac, prenosi RTCG.

Osim njih, od 22 sata do pet sati ujutru domove će moći da napuštaju i osobe koje neguju lica koja usled bolesti, stanja ili posledica povrede nisu u stanju samostalno da obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, a uz potvrdu koju izdaje izabrani lekar ovih lica, kao i osobe koje u setnju izvode kućne ljubimce, najviše 60 minuta dnevno.

U Podgorici i Cetinju važi zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafići, hotelski restorani), osim za goste hotela, a zabranjene su i kućne posete.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala