Neću se smiriti: Tramp se oglasio pošto su mediji proglasili Bajdenovu pobedu

© AP Photo / Alex BrandonDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neću se smiriti dok američki narod ne dobije pošteno brojanje glasova koje zaslužuje i koje demokratija zahteva, naveo je američki predsednik Donald Tramp u prvoj reakciji pošto su pojedini američki mediji objavili da je Džo Bajden izabran za predsednika SAD.

Američki predsednik oglasio se saopštenjem pošto su agencija AP, Si-En-En, ali i Foks njuz, objavili projekcije da je Džo Bajden osvojio više od 270 elektorskih glasova i da je tako izabran za novog predsednika.

„Svi znamo zašto je Džo Bajden požurio da se lažno proglasi pobednikom i zašto njegovi medijski saveznici naporno rade da mu pomognu: Oni ne žele da istina bude objavljena.

Jednostavna je činjenica da su izbori daleko od svog kraja. Džo Bajden nije zvanično proglašen pobednikom ni u jednoj državi, da ne govorimo o državama u kojima postoji obaveza ponovnog prebrojavanja, ili državama u kojima je naš izborni tim pokrenuo validne i legitimne pravne akcije koje mogu da odluče konačnog pobednika. U Pensilvaniji, na primer, našim legalnim posmatračima nije dozvoljen pristup da prate proces brojanja glasova. Legalni glasovi odlučuju ko je predsednik, ne mediji.

Od ponedeljka, naš izborni tim će pokrenuti pravni postupak kako bi obezbedio da se poštuju izborni zakoni i da pravi pobednik izbora bude proglašen.

Džo Bajden - Sputnik Srbija
Američki mediji: Džo Bajden je novi predsednik Amerike, Bajdenove pristalice počele da slave /video/

Američki narod je načinio pošten izbor: to znači prebrojavanje svih legalnih glasačkih listića i neubrajanje nezakonitih. To je jedini način da osiguramo da javnost ima puno poverenje u izbore. Ostaje šokantno zašto Bajdenov štab odbija da se složi sa osnovnim principom i traži da se ubrajaju i glasački listići koji su lažni, proizvedeni, ili koje su popunili glasači koji na to nisu imali pravo ili su čak preminuli. Samo partija koja je umešana u takvo nepočinstvo bi nezakonito držala posmatrače van prostorija u kojima se broje glasovi i potom se na sudu borila da im se spreči pristup.

Dakle, šta Bajden krije? Neću se smiriti dok američki narod ne dobije pošteno brojanje glasova koje zaslužuje i koje demokratija zahteva“, naveo je Tramp u svom saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala