Karabah optužuje Azerbejdžan za raketiranje Stepanakerta, Baku saopštava o gubicima protivnika

© AP Photo / STRAzerbejdžanske snage granatiraju Stepanakert u Nagorno-Karabahu
Azerbejdžanske snage granatiraju Stepanakert u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti nepriznatog Nagorno-Karabaha saopštile su da azerbejdžanska vojska raketira Stepanakert, dok Baku tvrdi da su jermenske Oružane snage pretrpele gubitke u Agdamskom pravcu fronta.
Kako je saopštila Služba za vanredne situacije nepriznatog Nagorno-Karabaha na Fejsbuku, raketni napadi se izvode uz pomoć višecevnih bacača raketa „Grad“ i „Smerč“.

„Zasad nema podataka o žrtvama“, navodi se u saopštenju.

Azerbejdžan, sa svoje strane, optužuje Jermeniju za napade. Kako je saopštilo azerbejdžansko Glavno tužilaštvo, u granatiranju grada Barda poginuo je tinejdžer.

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane takođe navodi da se u zoni sukoba borbe nastavljaju borbe i da su jermenske Oružane snage pretrpele gubitke u Agdamskom pravcu fronta.

„Tokom borbi u Agdamskom pravcu fronta, jedinicama Oružanih snaga Jermenije naneta je ozbiljna šteta. Protivnik je pretrpeo gubitke i napustio je svoje položaje usled artiljerijskog napada na minobacačku bateriju u odbrambenom sektoru četvrtog motorizovanog puka 37. streljačke divizije. Autobus sa dobrovoljcima koji su pristizali kako bi pojačali puk, doživeo je nesreću. Poznato je da je u nesreći povređeno do 30 rezervista. Usled napada na četvrti raketni bataljon 42. artiljerijske brigade onesposobljen je višecevni raketni bacač BM-21 'Grad'. Među vojskom ima ranjenih i poginulih“, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Istovremeno, jermensko Ministarstvo odbrane saopštava i o borbama u blizini grada Šuša.

„Nijedan gubitak, nijedno povlačenje još nije poraz“, napisao je predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan na Fesjbuku.

Ranije je državna Služba za vanredne situacije Karabaha saopštila da azerbejdžanska vojska povremeno raketira grad Šuša. Bilo je govora i o noćnim bitkama u okolini Šuše. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je negiralo ove navode.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala