Dodik: Incku smeta ime Radovana Karadžića, a ne smeta Alije Izetbegovića i Zelenih beretki

© AP Photo / Amel EmricPredsedništvo BiH Milorad Dodik Željko Komšić Šefik Džaferović
Predsedništvo BiH Milorad Dodik Željko Komšić Šefik Džaferović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je visoki predstavnik Valentin Incko "bošnjački lobista i faktor nestabilnosti u BiH" i da će se što pre on ode stvoriti uslovi za dogovor i stabilizaciju u toj zemlji.

"Zanimljivo je da mu smeta ime Radovana Karadžića, a ne smeta ime Alije Izetbegovića, 'Zelenih beretki', Jure Francetića ili Mile Budaka, po kojima ulice u FBiH nose imena", istakao je Dodik za Srnu.

Incko je ranije izjavio da je Dodiku dao rok od šest meseci da promeni naziv Studentskog doma na Palama i ukloni počasnu tablu sa imenom "Radovan Karadžić", a da će u suprotnom na narednom sastanku Saveta bezbednosti u maju tražiti da mu se zabrane putovanja u sve zemlje EU.

Dodik je ocenio da Incko u BiH gubi vreme i "da bi ovih dana bio korisniji svojoj državi čiji je glavni grad bio meta islamskog terorizma".

"Da se vrati kući imao bi šta da ispriča vlastima svoje zemlje o toj temi, jer je toliko godina proveo u BiH da je mogao da nauči mnogo o terorizmu, onima koji regrutuju teroriste i njihovim rutama", zaključio je Dodik, prenosi RTRS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala