Vladika Stefan o zdravstvenom stanju patrijarha

© Sputnik / Stefan ĐurićPatrijarh Irinej u hramu Svetog Save
Patrijarh Irinej u hramu Svetog Save - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starešina Hrama Svetog Save u Beogradu kaže da je poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej dobro i da je pod nadzorom najboljih lekara.

„Patrijarh i dalje nema nikakvih simptoma virusa korona. Da nije bilo puta u Podgoricu, gde je služio opelo blaženopočivšem mitropolitu crnogorosko-primorskom Amfilohiju, on se ne bi ni testirao jer nije bilo nikakvih naznaka da je pozitivan. Pošto je test pokazao da jeste, na naše insistiranje on je zadržan u bolnici jer čovek ima 90 godina i nismo želeli da se bilo šta nepredvidivo desi. Ovako smo mirni jer je pod budnim okom najboljih lekara a svaka promena se prati da ne bi došlo do nekih eventualnih nepredviđenih komplikacija“, navodi vladika Stefan, prenose Novosti.

On dodaje da su se pored patrijarha, sve vladike i sveštenstvo koje je iz Beograda išlo u Podgoricu, testirali i da su svi negativni.

„Svi vernici i ljudi koji brinu za patrijarhovo zdravlje treba da budu mirni i spokojni jer je on dobrog zdravstvenog stanja i raspoloženja. U šali kaže da njemu nije ništa već da smo mu mi izmislili bolest kako bi se odmorili od njega. SPC će i dalje obaveštavati javnost o zdravstvenom stanju patrijarha“, kaže vladika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala