Ruski senator upozorava: Ako Bajden pobedi, sledi intenzivni hladni rat

© AP Photo / Julio CortezDonald Tramp i Džo Bajden
Donald Tramp i Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov predvideo je kako će se izmeniti odnosi Rusije i SAD u slučaju da na američkim predsedničkim izborima pobedi demokratski kandidat Džo Bajden.

Prema njegovom mišljenju, sa Bajdenom na čelu države ideološki element u američkoj spoljnoj politici će se pojačati, što povlači za sobom napade na Rusiju po pitanjima ljudskih prava, položaja manjina.

„Možemo ući u fazu intenzivnog hladnog rata“, rekao je Puškov, gostujući u emisiji „Večernja Moskva“.

Senator smatra da Bajden pripada onim političarima koji smatraju Rusiju glavnim neprijateljem Amerike.

„On (Bajden) je bio važan deo administracije Baraka Obame, koji je svoju politiku započeo sankcijama protiv Rusije, politiku izolacije i obuzdavanja kako bi se 'osvetio' za sve: za Siriju, Gruziju, Ukrajinu. Bajden je bio deo te politike čiji je cilj bio gušenje Rusije, tako da će on vratiti reflekse Obamine administracije u Belu kuću“, smatra Puškov.

Puškov nije isključio mogućnost da bi Bajden mogao da produži Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START  3), iznoseći svoje uslove.

Američki predsednički izbori su završeni, a u toku je prebrojavanje glasova. U trci su dva kandidata za Belu kuću, predsednik SAD Donald Tramp koga predlažu republikanci i Džo Bajden ispred demokrata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala