Ruski fond za direktne investicije: Kad je reč o vakcini, spremni smo na saradnju sa svima

© Sputnik / SputnjikKiril Dimitrijev, direktor Ruskog direktnog investicionog fonda (RDIF).
Kiril Dimitrijev, direktor Ruskog direktnog investicionog fonda (RDIF). - Sputnik Srbija
Pratite nas
Podržavamo sporazume Rusije i Argentine o snabdevanju vakcinom „Sputnjik V“, kao i pozive argentinskog predsednika Alberta Fernandeza da se ne politizuje na temu virusa korona i nabavke vakcine, izjavio je generalni direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

On je dodao da uspeh u borbi protiv pandemije direktno zavisi od međusobne saradnje svih zemalja. Takva interakcija bi trebalo da se sprovodi izvan politike i da se zasniva isključivo na principima humanizma i jednakom dostupu vakcini za sve zemlje.

Rusija je, kaže Dmitrijev, otvorena za saradnju na polju epidemiološke bezbednosti sa apsolutno svim zemljama.

Vakcinaciя dobrovolьcev protiv COVID-19 v Moskve - Sputnik Srbija
Ruski fond za direktne investicije: Borba oko vakcina kao napadi životinja na pojilu

Nedavna anketa pokazala je da Argentinci koji žele da se vakcinišu preferiraju rusku vakcinu, koja je napravljena na proverenoj platformi vektora humanog adenovirusa i koja je dokazala svoju efikasnost i sigurnost, naveo je Dmitrijev.

„Želeo bih da primetim da je Rusija bila i ostaje naše prioritetno tržište i sva isporuka vakcina u Argentinu vršiće se bez ikakvih problema u snabdevanju vakcinom na domaćem tržištu", rekao je direktor RFPI.

On je naveo da će se vakcina za Argentinu proizvoditi izvan Rusije, jer je Ruski fond za direktne investicije već potpisao sporazume o proizvodnji vakcine sa pet kompanija iz Brazila, Indije, Kine i Južne Koreje.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ je 11. avgusta dobila potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala