Putin i predsednik Argentine o ekonomiji i ruskoj vakcini protiv virusa korona

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa argentinskim kolegom Albertom Fernandesom o saradnji dve zemlje u borbi protiv virusa korona i ekonomiji.

Kako je navedeno u saopštenju Kremlja, razgovor je vođen na inicijativu argentinske strane.

„Potvrđena je opredeljenost za dalji razvoj uzajamno korisne saradnje između Rusije i Argentine u svim pravcima, uključujući trgovinsko-ekonomsku oblast“, navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, posebna pažnja posvećena je borbi protiv virusa korona i razmotrena je perspektiva realizacije dogovora o isporukama ruske vakcine „Sputnjik V“ u Argentinu.

U Argentini će vakcinacija protiv virusa korona ruskom vakcinom biti besplatna, a Fernandes je tražio da Argentina dobije vakcinu što pre.

Pomoćnica predsednika Sesilija Nikolina je nedavno rekla da će vakcinacija protiv virusa korona biti najveća kampanja u istoriji Argentine. Prema njenim rečima, zemlja ne pregovara samo o dobijanju vakcine iz Rusije, već i sarađuje sa kompanijama „Astra Zeneka“ i „Fajzer“.

Sam Fernandes je ranije saopštio da bi Argentina u decembru-januaru mogla da dobije od Rusije 25 miliona doza vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“. Kako je rekao, primiće rusku vakcinu kada bude dostupna za ostale građane zemlje.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala