Predsedništvo URA podržalo ekspertsku vladu

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedništvo Građanskog pokreta URA gotovo jednoglasno, uz jedan uzdržani glas, usvojilo je predlog nove Vlade Crne Gore mandatara Zdravka Krivokapića, saopšteno je iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da je Predsedništvo saglasno da je ekspertskom vladom zadovoljen jedan od glavnih principa za koje se zalagala koalicija „Crno na bijelo“.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Krivokapić zatražio zakazivanje sednice parlamenta

Zameraju što ponuđenim sastavom vlade nije ispoštovana identitetska raznolikost Crne Gore, tačnije što nema pripadnika manjinskih naroda i što u sastavu Vlade nema većeg broja žena.

„Ipak, vjerujemo da će se u dubinskoj strukturi Vlade ova dva principa više poštovati“, konstatovalo je Predsedništvo URA-e.

Podržavaju i da lider URA-e Dritan Abazović bude potpredsednik Vlade i ministar odbrane. Zdravko Krivokapić je inače juče predstavljajući kandidate za ministre rekao da je mesto ministra odbrane nije još personalno popunjeno.

„Iz razloga uvažavanja koalicije ‘Crno na bijelo’ u formiranju same Vlade i iz razloga što su nosioci lista ostale dve koalicije našli svoje mesto u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti (Zdravko Krivokapić kao premijer i Aleksa Bečić kao predsednik Skupštine). Imenovanje lidera koalicije ‘Crno na bijelo’ Dritana Abazovića u izvršnoj vlasti iz tih razloga potpuno je opravdano i pravedno“, zaključuje se u saopštenju, prenose „Vijesti“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala