Pelosijeva proglasila Bajdena za predsednika, Tramp odgovara /video/

© AP Photo / Carolyn KasterNensi Pelosi
Nensi Pelosi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkom domu SAD i jedna od najuticajnijih ličnosti američke Demokratske stranke, nazvala je Džoa Bajdena „izabranim predsednikom“ i najavila da će se ponovo kandidovati na funkciju koju već obavlja. Usledio je odgovor predsednika Donalda Trampa na Tviteru.

„Jasno je da će Bajden biti sledeći predsednik SAD“, rekla je Pelosi na konferenciji za štampu, nazivajući Bajdena i „izabranim predsednikom“, prenose američki mediji.

Ona je pozvala građane da budu strpljivi i dodala da je „vreme da se priprema administracija Džoa Bajdena“.

„Veoma sam zadovoljna ishodom izbora i oduševljena kvalitetom i kalibrom koji donosi Džo Bajden. Njegov izbor je istorijski, jer je dobio najveći broj glasova ikada, 73,8 miliona“, rekla je Pelosi, iako Bajdenov izbor još nije potvrđen, a ni izvestan.

Pelosi je dodala kako će Bajden imati „jak mandat i jake Demokrate u Predstavničkom domu, kao i mnogo Demokrata u Senatu“.

„Ovo je borba na život i smrt za sudbinu naše demokratije i dušu naše zemlje. Nismo dobili svaku bitku, ali jesmo dobili rat“, dodala je Pelosi.

Neposredno posle konferencije Pelosi, oglasio se i predsednik SAD i kandidat na izborima Donald Tramp na Tviteru.

​On je napisao da je „Republikanski Senat pod napadom radikalnih levičara Demokrata, pa je zbog toga predsednička funkcija još važnija“. 

© SputnikVidžet za američke izbore za inžekt
Pelosijeva proglasila Bajdena za predsednika, Tramp odgovara /video/ - Sputnik Srbija
Vidžet za američke izbore za inžekt

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala