Nova korona-pravila za putovanja: Ko prođe test, može u avion

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaStjuardesa sa maskom u avionu tokom leta
Stjuardesa sa maskom u avionu tokom leta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lufthanza će sledeće nedelje početi da radi brze antigenske testove na virus korona u Nemačkoj, koje će morati da prođu svi putnici da bi leteli.

U avion će moći da se ukrcaju samo oni čiji rezultat bude negativan ili oni koji mogu da pruže dokaze o negativnom testu u prethodnih 48 sati, saopštila je danas „Lufthanza“ a prenosi Rojters.

Nemački nacionalni avio-prevoznik će testiranje primenjivati kod dva dnevna leta između Minhena i Hamburga od 12. novembra nadalje, da bi ispitao način na koji postupak testiranja može da uključi u stalnu praksu pre poletanja.

„Uspešno testiranje na svim letovima može biti ključ za revitalizaciju međunarodnog vazdušnog saobraćaja. Korišćenjem brzih testova želimo da steknemo uvid o potencijalnim kliconošama kod grupa ljudi koji ne pokazuju simptome bolesti“, rekla je Kristina Forster, članica odbora Lufthanze za korisnike, IT i korporativnu odgovornost.

Pandemija je gurnula globalnu vazduhoplovnu industriju u najgoru krizu, a njen oporavak do nivoa iz 2019. ne očekuje se pre 2025. godine.

Avio-kompanije širom sveta vrše pritisak na vlade da ukinu ili ublaže karantinske mere i druga ograničenja putovanja i da umesto toga obezbede brza testiranja na kovid na aerodromima.

Antigenski testovi mnogo brže daju rezultate od široko korišćenih PCR testova koji se rade u laboratoriji, ali mogu da budu manje pouzdani.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala