Azerbajdžan: Primorali smo Jermene na povlačenje

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaJermenski vojnik samoodbrane Nagorno-Karabaha stoji ispred topa u gradu Madagis gde su eskalirali sukobi sa Azerbejdžancima.
Jermenski vojnik samoodbrane Nagorno-Karabaha stoji ispred topa u gradu Madagis gde su eskalirali sukobi sa Azerbejdžancima. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su oružane snage Jermenije bile prinuđene da se povuku nakon što su pretrpele velike gubitke i u živoj sili i kada je reč o vojnoj tehnici, i to na više frontova u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi, tokom noći borbe su nastavljene različitiim intenzitetom i nastavljene su i danas.

„Azerbejdžanska vojska kontroliše svu situaciju na svim frontovima“, naglašavaju iz vojnog resora Azerbejdžana.

Istovremeno, zvanični Baku optužio je Jerevan da je tokom noći prekršio režim prekida vatre i da je granatirao položaje azerbejdžanskih snaga na državnoj granici između te dve zemlje, iako ne navodi da li je u tim napadima bilo žrtvi.

Sa druge strane, vlasti Nagorno-Karabaha tvrde da je tokom noći azerbejdžanska vojska napala glavni grad te nepriznate republike, kao i mesto Šuši nedaleko od kontakt linije.

„Usled napada na Šuši zapalilo se nekoliko stambenih objekata, a u tim napadima troje civila je poginulo“, navode vlasti Karabaha.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala