Moskva o izjavi američke ambasadorke u Podgorici: Mentorski i umišljeno

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici
Crnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je povodom izjave američke ambasadorke u Podgorici vezi s formiranjem nove vlade, okarakterisavši je kao umišljenu i datu s pozicije mentora.

Američka ambasadorka je u izjavi za podgorički list „Dan“ rekla da u novoj crnogorskoj vladi „pozicije u sektoru bezbednosti treba da zauzmu samo oni koji su dokazali privrženost zapadnim vrednostima i evroatlantskom kursu“.

„Izgleda da američke kolege ne smatraju da saveznici u NATO imaju pravo da samostalno donose unutarpolitičke odluke, i zapravo, dovode u pitanje suverena prava i interese onih koje Vašington zove ‘partnerima’. Sudeći po svemu upravo tako treba tumačiti do te mere mentorsku i oholu izjavu šefice američke diplomatske misije na stranicama jednog od najpopularnijih štampanih izdanja u Crnoj Gori“, navodi se u komentaru ruskog Ministarstva.

Moskva pretpostavlja da će u Podgorici uspeti, bez nametljivih saveta spolja, da reše zadatke koji proističu iz rezultata parlamentarnih izbora, zaključuju u Ministarstvu.

Pročitajte još:


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala