Mišković hoće da kupi Sava centar

Pratite nas
Delta holding podneo je ponudu za kupovinu kongresnog Sava centra koji prodaje Grad Beograd, objavila je danas ta kompanija.

„Delta je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu“, objavljeno je na internet sajtu te kompanije.

Navodi se i da je prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava centra biće veća od 60 miliona evra.

„Cena koju je tenderom predvideo Grad Beograd izuzetno je visoka i verujemo da je to razlog što se tokom celog postupka prodaje do sada nije javio nijedan zainteresovani investitor, izuzev naše kompanije“, rekao je viši potpredsednik Delta Holdinga Živorad Vasić.

Iz Delte smatraju da mali broj kompanija može da podnese tako visok nivo investicije, a da Delta jeste među njima i to zbog velikog iskustva u sličnim projektima, snage kompanije i mogućnosti da sinergijom hotelskih i kongresnih kapaciteta ovu investiciju učini isplativom.

Delta se kao potencijalni investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene, što su uslovi koje je u prodajnoj dokumentaciji postavio Grad Beograd.

Sava centar prodaje se po treći put, do sada nije bilo podnetih ponuda, a rok za podnošenje ističe danas u 12 sati.

Javno nadmetanje za Sava centar zakazano je za 9. novembar, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala