Lukašenko: Belorusi su videli Majdan u punom sjaju, sad traže od mene da zavedem red

© AP Photo / Maxim GuchekPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su stanovnici njegove zemlje „videli lice Majdana u punom sjaju“, izvukli su zaključke i sada zahtevaju od vlasti da zavedu red.
„I oni koji su se još juče kolebali već su videli lice Majdana u punom sjaju, izvukli su određene zaključke i već traže od mene da zavedem red. Razumni ljudi žele sigurnost, stabilnost, miran i evolutivni razvoj i mirne promene koje možete da podnesete“, rekao je Lukašenko na ceremoniji otvaranja treće linije metroa u Minsku, prenosi agencija Belta.

„Ni u ovoj teškoj godini ništa vas nije zaustavilo – ni pandemija, ni pozivi na štrajk, jer ste bili zauzeti poslom, kao i većina Belorusa zahvaljujući kojima zemlja živi, razvija se, postaje prijatnija i lepša. Tako će biti uvek, čak i ako to neko ne želi, mi želimo da budemo suvereni i nezavisni“, rekao je Lukašenko, obraćajući se predstavnicima radničkih kolektiva Minskog metroa i kompanije „Minskmetrostroj“.

Beloruski lider je ukazao na to da su uspeli da završe izgradnju četiri stanice nove metro linije uprkos poteškoćama koje su se pojavile ove godine.

Beloruski lider je istakao da je „današnje puštanje u rad prve faze nove metro linije pokazatelj naše socijalne i političke stabilnosti“.

„U ovom trenutku države poput naše ovakve objekte ne grade“, zaključio je beloruski predsednik.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Nakon toga su zemlju zapljusnuli masovni protesti protiv rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio aktuelni šef države Aleksandar Lukašenko.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala