„Kuća strave“ na Siciliji: Starce polivali hladnom vodom, vezivali ih gole i neoprane za krevet

CC0 / pixabay / Ukleti zamak, duhovi
Ukleti zamak, duhovi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Starački dom na periferiji Katanije, centra italijanske regije Sicilija, policija je opisala kao „kuću horora“ za tridesetak njenih stanara, osoba između 80 i 90 godina, piše „Fanpejdž“.

Starci su polivani hladnom vodom, ostavljani goli na podu ili krevetu, neoprani, kažnjavani vezanjem za krevet ili sto, higijenski sasvim zapušteni, sa ranama od dekubitisa koje nisu lečene i zaraženi šugom.

„Nikakva samilost, nikakva pomoć. Naprotiv, zaposleni su se smejali pozivima za pomoć nemoćnih staraca“, piše u izveštaju policije čije delove prenosi portal.

Policija je otkrila „kuću horora“ slučajno, nakon što je pregledan telefon jedne od zaposlenih u kojem je bilo desetine uznemirujućih snimaka maltretiranja stanara doma.

Nakon toga postavljene su mikro-kamere koje su samo potvrdile i dokumentovale slučaj.

Starci su spašeni, a vlasnik i upravnik staračkog doma su pod istragom, kao i deo zaposlenih za koje postoje dokazi da su učestvovali u maltretiranju staraca.

U Italiji ima više od 16 miliona osoba koje su starije od 65 godina.

Na severu, industrijski bolje razvijenom delu Italije, stariji članovi porodice se tradicionalno smeštaju u staračke domove.

Međutim, starački dom je često privilegija koju sebi ne mogu svi priuštiti jer košta najmanje u visini jedne prosečne plate, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala