Krivokapić objasnio zašto je predložio Abazovića za ministra odbrane

© AP Photo / Risto BozovicPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mandatar za sastav Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je na sastanku predstavnika partija iz pobedničke koalicije predložio da ministar odbrane bude lider URE Dritan Abazovića, ali da taj predlog nije dočekan blagonaklono.

„Moj predlog, koji sam saopštio juče svima, je da je to gest jednog moralnog pristupa, gde je moja čast i pravda nalagala da ministar bude Dritan Abazović, jer je on jedini lider koalicije koji do sada nije spominjan do ovoga trenutka. To nije naišlo na blagonaklon kod ostatka, pa sam ja to mesto još uvek ostavio otvorenim“, rekao je Krivokapić za program NewsMaxAdria.

On smatra da je vrlo moralno, iako možda neprincipijelno u odnosu na postavljene principe o ekspertskoj vladi, da mesto ministra odbrane pripadne Dritanu Abazoviću.

„Jer da nije bilo njegove koalicije "Crno na bijelo", mi danas ne bismo ni pričali o novoj vladi“, kazao je Krivokapić.

Upitan šta će se desiti ukoliko njegova vlada ne dobije poverenje, Krivokapić je rekao da je to najgora varijanta i da je svestan svih mogućih posledica.

„To je najgora varijanta, ali 41 glas je jedina mera podrške. Ako ovu vladu ne izglasa skupština, kreće sljedeća procedura, ali mislim da to građani ne žele. Ja sam svestan svih mogućih posledica. Tražio sam 200 dana da me niko ne napada, ja sam uradio šta je sve do mene. Na političarima je sada da kažu šta žele. Ja se bavim budućnošću, ne interesuje me ni prošlost, a ni zasluge“, kazao je Krivokapić.

Nacionalne manjine će biti u novoj vlasti

Krivokapić je putem društvenih mreža saopštio da će nakon konstituisanja Vlade Crne Gore, nacionalne manjine biti zastupljene u novoj vlasti.

​"Kao mandatar za sastav nove Vlade, čvrsto sam opredeljen da uvažim nacionalnu raznolikost Crne Gore. U ovom trenutku to možda nije vidljivo, ali nakon konstituisanja Vlade, nacionalne manjine će biti zastupljene u novoj vlasti", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala