Karabah optužio Azerbejdžan za napad kasetnim bombama: Odjekuju eksplozije u Stepanakertu /video/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaDim se vije nakon granatiranja Stepanakerta u Nagorno-Karabahu
Dim se vije nakon granatiranja Stepanakerta u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državna služba za vanredne situacije nepriznatog Nagorno-Karabaha saopštila je da Oružane snage Azerbejdžana gađaju Stepanakert kasetnim bombama.
„Napad na Stepanakert izvodi se pomoću kasetnih bombi. Meta neprijatelja su stambene zgrade, civilna i javna infrastruktura. Zasad nema podataka o žrtvama“, navodi se u saopštenju službe na Fejsbuku.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana tvrdi da je reč o dezinformacijama.

„Informacije jermenskih medija da je azerbejdžanska armija navodno gađala Stepanakert su namerno raširene dezinformacije“, saopštila je pres-služba Ministarstva.

 Međutim, dopisnik Sputnjika javlja da su stambena područja Stepanakerta podvrgnuta artiljerijskom napadu. Oko 10 časova po srednjoevropskom vremenu u stambenom delu Stepanakerta začula se eksplozija karakteristična za artiljerijsku municiju. Informacije o žrtvama i razaranju se proveravaju.

Dopisnik Sputnjika je ranije saopštio da se jugoistočno od prestonice Nagorno-Karabaha čuje intenzivna artiljerijska paljba, u planinama se čuju eksplozije i pucnjava. U Stepanakertu se uključila sirena za upozorenje na vazdušni napad, a oko 08:30 po srednjoevropskom vremenu aktiviran je sistem PVO. Čula su se dva snažna praska.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala