Fejsbuk zatvorio grupu pristalica Donalda Trampa koja je pozivala da se prekine prebrojavanje

© AP Photo / Paul SakumaRadnik Fejsbuka, čovek u majici Fejsbuka
Radnik Fejsbuka, čovek u majici Fejsbuka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fejsbuk je zatvorio grupu pristalica Donalda Trampa koja je pozivala da se „prekine prebrojavanje“ i spreče demokrate da „ukradu glasove“, dok se prebrojavanje glasova za predsedničke izbore nastavlja u nekoliko saveznih država koje će odlučiti pobednika.

Grupa „Stop the steal“ (Stop krađi) dostigla je gotovo 350.000 članova pre nego što je Fejsbuk intervenisao.

Portparol Fejsbuka rekao je da su s obzirom na vanredne mere koje preduzimaju za vreme ovog perioda tenzija sklonili grupu koja je organizovala događaje u stvarnom svetu.

„Ta grupa je formirana oko delegitimizacije izbornog procesa i videli smo zabrinjavajuće pozive nekih članova grupe na nasilje“, dodao je portparol.

Inače, Tviter je juče upozorio korisnike na potencijalno „obmanjujući“ tvit Donalda Trampa u kojem je američki predsednik optužio demokrate da pokušavaju da pokradu predsedničke izbore. Tviter je od izborne noći u utorak stavio to upozorenje na skoro polovinu Trampovih poruka.

Mediji ocenjuju da su i Fejsbuk i Tviter, koji su očekivali rizik od dezinformacija i poziva na nasilje ukoliko se bude odužilo utvrđivanje rezultata izbora, uspostavili brojne zaštite, ali uprkos tome teško uspevaju sve da savladaju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala