Trampova bitka pred sudovima: Pobeda u Pensilvaniji, porazi u Džordžiji i Mičigenu

© AP Photo / Brian IngangaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Donald Tramp izvojevao je bitku pred državnim sudom u Pensilvaniji, gde je naloženo da se odvoje određeni glasački listići u kojima nedostaju podaci o identitetima birača. Pred sudovima u drugim saveznim državama, međutim, žalbe Trampove kampanje nisu prošle.

U jednoj od ključnih država za predsedničke izbore, Pensilvaniji državni sud naložio je izbornim odborima da odvoje određene glasačke listiće u kojima nedostaju podaci o identitetu birača i da ih za sada ne broje, dok se ne donese konačno zakonsko rešenje.

Te podatke objavio je novinar i bivši advokat Džon Kruzel.

🚨BREAKING: Trump campaign notches WIN in PENNSYLVANIA state court 

Međutim, sud Džordžije odbacio je žalbe izbornog štaba Donalda Trampa, koji je tvrdio da su pomešani listići birača koji su se izjasnili poštom na vreme i sa zakašnjenjem, prenosi televizijska stanica „Foks njuz“.

Žalba se zasnivala na tvrdnji posmatrača kojem se učinilo da je došlo do mešanja listića.

Državni sudija u Džordžiji je rekao da nema dokaza da se to dogodilo.

„Nema dokaza da su se mešali glasovi u Čatam okrugu, odnosno, da je izborna komisija prekršila zakon“, rekao je sudija.

Rojters je preneo i da je izborni štab Donalda Trampa izgubio spor i pred sudom u Mičigenu.

Trampov štab je tražio da se zaustavi glasanje u ovoj američkoj saveznoj državi, međutim, državni sudija Mičigena je odbacio žalbu.

Američke medijske kuće (Foks njuz, Si-En-En, En-Bi-Si...) su proglasile Bajdena pobednikom u Mičigenu sa osvojenih više od 50.6 odsto glasova, dok je Trampu pripalo 48.8, na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova.

Iz Trampovog izbornog štaba ponavljaju da su na izborima uočene brojne neregularnosti ne bili protiv kandidat Džo Bajden dobio izbvore.

"Količina prevara prijavljena u Pensilvaniji, Mičigenu, Nevadi, Džordžiji i Viskonsinu je nestvarnaNJ, naveo je Erik Tramp, sin predsedničkog kandidata Donalda Trampa koji je pozvao da se prijave nepravilnost uz činjenice i dokaze.

​Pošte SAD dva puta da pregledaju da li stižu glasovi

Američko državno sudstvo je danas naložilo da se dva puta dnevno pregledaju pošte kako bi se što pre primili glasački listići koji su poslati u finišu izbora, preneo je Rojters.

Neke države, uključujući Nevadu i Severnu Karolinu, sada prebrojavaju glasove koji su stigli poštom dan nakon izbora održanih u utorak.

Zbog kašnjenja u isporuci glasačkih listića, advokati su u žalbi napisali da je pošta izbornoj komisiji isporučila oko 150.000 glasačkih kutija dan nakon izbora, "iako je između 8.000 i 9.000 kutija poslato još u nedelju."

Okružni sudija u SAD Emet Saliven je naložio da pošte moraju dva puta dnevno da pregledaju da li su glasovi stigli, kako bi se kutije isporučile izbornoj komisiji istog dana.

Sudija Saliven je i ranije apelovao na poštu da uradi sve što je moguće da se glasovi isporuče pre isteka roka.

© SputnikVidžet za američke izbore za inžekt
Trampova bitka pred sudovima: Pobeda u Pensilvaniji, porazi u Džordžiji i Mičigenu  - Sputnik Srbija
Vidžet za američke izbore za inžekt

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala