Rusija bi mogla sama organizovati Evropsko prvenstvo u fudbalu „Euro 2020“

© REUTERS / /Michaela RehleUEFA logo
UEFA logo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija bi mogla da bude jedina država domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu, koje je odloženo za leto 2021. zbog pandemije kovida 19, navodi francuski list „Parizijen“.

Tradicionalni format, koji podrazumeva održavanje mečeva u 12 zemalja, nerealan je zbog širenja virusa korona.

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA), koja organizuje „Euro 2020“, rukovodi se ruskim iskustvom u organizovanju Svetskog prvenstva 2018. godine. UEFA takođe razmišlja da odustane od održavanja mečeva „Euro 2020“ u Bakuu zbog sukoba Azerbejdžana i Jermenije u Nagorno-Karabahu, piše list „Komersant“.

Rusija je, prema pisanju „Parizijena“, na početku pandemije ponudila organizatorima da bude domaćin turnira za prvobitno planirane datume od 12. juna do 12. jula 2020. godine. Tada su predstavnici Rusije ukazali na mali broj obolelih od kovida 19 u zemlji.
Fudbaleri reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija
Deset novih pravila koja menjaju fudbal: Ništa više neće biti isto

UEFA je odgovorila da čeka odobrenje usled epidemioloških mera bezbednosti u zemljama domaćinima. Aleksej Sorokin, generalni direktor organizacionog odbora ruskog dela „Euro 2020“, rekao je da ne zna ništa o planovima opisanim u „Parizijenu“.

Podsetimo, u martu je generalni direktor organizacionog odbora za „Euro 2020“ u Sankt Peterburgu Aleksej Sorokin rekao da podnošenje prijave za domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu u Rusiji će biti moguće tek za osam godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala