„Ruke su im do lakata uprljane krvlju“: Upozorenje Moskve na džihadiste u Karabahu

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je dobila informacije o prebacivanju militanata sa Bliskog istoka u Nagorno-Karabah, kojima su „ruke do lakata uprljane krvlju“. Takve akcije bi mogle da izazovu pojavu terorističke enklave na Južnom Kavkazu, upozorila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Prema dobijenim informacijama, u toku je prebacivanje pripadnika međunarodnih terorističkih organizacija sa Bliskog istoka u zonu nagorno-karabaškog sukoba. Njima su, kao što smo već govorili, ruke do lakata uprljane krvlju. Reč je o radikalno nastrojenim plaćenicima. Oni propagiraju ideologiju džihadizma“, izjavila je Zaharova na brifingu.

Prema njenim rečima, sve to ne može da ne izazove ozbiljnu zabrinutost Moskve, jer „takav razvoj situacije u perspektivi može da dovede do formiranja nove terorističke enklave, sada već na Zakavkazju“.

Zaharova je dodala da je neophodno da Jerevan i Baku rade na primirju.

„Moskva poziva strane u sukobu u Nagorno-Karabahu da pokažu maksimalnu uzdržanost, ne dopuste mešanje spoljnih sila i da u praksi rade na prekidu vatre i obnavljanju pregovora“, dodala je ona.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da oko 2.000 plaćenika sa Bliskog istoka učestvuje vojnom konfliktu u Nagorno-Karabahu i da njihovo prebacivanje mora da stane.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala