Poslanica Dume: To što se desilo Tačiju lekcija za sve američke poslušnike

Pratite nas
Članica Komiteta ruske Dume za međunarodna pitanja Jelena Panjina komentarisala je ostavku kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon što je sud u Hagu potvrdio optužnicu protiv njega konstatujući da je on, nakon zbližavanja Rusije i Srbije, postao „toksični kapital“ svojih američkih gazdi koje su požurile da ga se oslobode.
„Ono što se dogodilo s Tačijem je lekcija za sve američke poslušnike koji su do određenog vremena naivno ubeđeni u sopstvenu neranjivost“, rekla je Panjina.

Prema njenim rečima, za stravične Tačijeve zločine odlično se znalo pre 20 godina, ali njega nisu dirali sve ovo vreme jer su, posle otcepljenja Kosova od Srbije, njegovi borci „bili potrebni radi zastrašivanja Srba preostalih u pokrajini i radi pritiska na Beograd“.

„Ipak, u situaciji kada je Srbija počela da se zbližava sa Rusijom, a Vašington na sve načine nastoji to da onemogući, Tači je postao ‘toksični kapital’ od kojeg gazde žure da se izbave“, rekla je Panjina.

Prema njenim rečima, ovako nešto bilo je teško zamisliti u vreme prozapadno orijentisanih vlasti u Srbiji.

„Tek je spremnost srpskih vlasti da razvija veze sa Rusijom i da vodi viševektorsku politiku nateralo Vašington da pokaže bar minimalno poštovanje prema Srbima i da prestane da štiti jednog od najgorih učesnika krvave balkanske klanice 90-tih godina“, zaključila je Panjina.

Sud u Hagu je ranije danas potvrdio optužnicu za ratne zločine protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, koji je podneo ostavku na tu funkciju. U Hag je otišao dobrovoljno.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala