Rešeni sukobi: Nastavlja se snimanje „Košara“

© Foto : Dunja Dopsaj/Ustupljeno SputnjikuScena sa snimanja filma "Košare"
Scena sa snimanja filma Košare - Sputnik Srbija
Pratite nas
Filmski centar Srbije uspešno je okončao medijaciju između producenata „Heroja sa Košara“ i reditelja Balša Đoga, tako da se snimanje filma nastavlja, saopštio je Filmski centar Srbije.

Nakon nesuglasica i sukobljenih viđenja producenata i reditelja o daljem snimanju filma, Filmski centar se uključio u razrešavanje spora i uspeo da nađe kompromisno rešenje kojim se omogućava nastavak snimanja.

„Lično sam dane provela u razgovoru sa stranama u sporu u pokušaju da ih ubedim da lične nesporazume ostave po strani u cilju očuvanja teme Košara i sećanja na heroje. Jako smo bili ponosni što se snima film ’Košare‘ i javnost je sa oduševljenjem prihvatila činjenicu da se u Srbiji snima prvi film o ovoj herojskoj akciji. Nismo želeli da događanja unutar filmske ekipe, koja su manje-više uobičajena, nadiđu veličinu i važnost filma. Zato smo učinili sve da se ovaj spor sporazumno reši. Nadam se skorom nastavku snimanja i premijeri sledeće godine i zahvaljujem se na kooperativnosti koju su pokazali Omega produkcija i reditelj Đogo“, poručila je predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala