Moskva se nada da će Amerika izbeći masovne nerede posle izbora

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaZaharova: Nadamo se da će posle izbora u Americi zavladati zdrav razum
Zaharova: Nadamo se da će posle izbora u Americi zavladati zdrav razum - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva se nada da će američki predsednik biti izabran u skladu sa ustavom SAD, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Nadamo se da će pravni mehanizmi, koji trenutno postoje u SAD, omogućiti da se odredi budući predsednik zemlje u potpunosti u skladu sa američkim ustavom i, što je najvažnije, da se izbegnu masovni neredi u zemlji“, istakla je Zaharova.

Pritom je istakla da je izbor predsednika „isključivo pravo američkih građana, koji zaslužuju da se njihovi glasovi uvaže kako valja“.

Zaharova je dodala da Moskva pažljivo prati tok predsedničkih izbora u SAD.

„Pažljivo pratimo sumiranje rezultata izbora koji su održani u SAD. Koliko vidimo, pobednik još nije određen, kandidati su izjednačeni, minimalna je razlika u glasovima“, rekla je ona.

Takođe je istakla da su u Moskvi obratili pažnju na to da su i „Donald Tramp i Džo Bajden sigurni u svoju pobedu“.

Zaharova je podsetila da je aktuelni predsednik Donald Tramp javno govorio o mogućim falsifikovanjima rezultata izbora i nameri da pokrene sudski proces u nizu saveznih država, gde su mu preliminarni rezultati izbora sumnjivi.

„Uzimajući u obzir te okolnosti, treba očekivati da se postupak utvrđivanja rezultata može otegnuti“, zaključila je diplomata.

Američki predsednički izbori su završeni, a u toku je prebrojavanje glasova. U trci su dva kandidata za Belu kuću, predsednik SAD Donald Tramp koga predlažu republikanci i Džo Bajden ispred demokrata.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala