„Marš osoba sa (ne)ograničenim mogućnostima“ u Minsku završen hapšenjima

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaUčesnik protesta beloruske opozicije nosi zastavu
Učesnik protesta beloruske opozicije nosi zastavu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko osoba je uhapšeno i odvedeno u policijske stanice zbog učešća u nedozvoljenim protestima opozicije u Minsku, saopštila je pres-služba policijske uprave gradskog izvršnog komiteta Minska.
„Nekoliko osoba je uhapšeno zbog učešća u neodobrenom masovnom okupljanju“, prenela je pres-služba.

Policijska uprava je takođe upozorila građane na neprihvatljivost kršenja zakona i pozvala da ne podležu odgovarajućim pozivima na Telegram-kanalima, podsetivši ih na predviđenu zakonom odgovornost i za kršenja i nezakonite radnje.

Na Trgu Nezavisnosti u beloruskoj prestonici tokom dana se okupilo oko 70 osoba sa invaliditetom, kako bi učestvovali u šetnji protiv politike aktuelnih vlasti. Organizatori akcije su protest nazvali „Marš osoba sa (ne)ograničenim mogućnostima“. Oni su prošetali centrom Minska. Akcija je završena „lancem solidarnosti“ duž Avenije Nezavisnosti. 

Podsetimo, predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Centralna izborna komisija saopštila je da je na izborima pobedio Aleksandar Lukašenko. Beloruska opozicija ne priznaje te rezultate i smatra da je pobednica Svetlana Tihanovska. Ni Brisel ne smatra Lukašenka za legitimnog predsednika. Od 9. avgusta u Belorusiji traju protesti protiv izbornih rezultata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala