Lukašenko: Stop na granici i za Beloruse, rade na Zapadu neka se tamo i leče od korone

© Foto : BelTA / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na ceremoniji inauguracije u Minsku
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na ceremoniji inauguracije u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je graničarima dao nalog da u zemlju, pored stranaca, ne puštaju ni Beloruse koji su otputovali u komplikovanom trenutku kada je reč o pandemiji virusa korona. Ne treba nam da uvozimo zarazu, obrazložio je on.
„Dao sam nalog komandantu pograničnih snaga: ne puštajte u zemlju ne samo ljude sa stranim pasošima, nego i one pametne Beloruse koji su otišli iz zemlje u ovo teško vreme. Ne treba nam da uvozimo zarazu. I nije važno čiji pasoš ta zaraza ima“, rekao je beloruski predsednik sa sastanku posvećenom situaciji u vezi s virusom korona, prenela je TV ONT.

Kako je rekao, „ako su otišli tamo da uče, neka uče, ako su otišli da rade, neka rade, neka rade i leče se“.

Beloruski predsednik je dodao da nije mogao da ostavi granice zemlje otvorene jer pik bolesti u Belorusiji nije dostignut. Reč je o privremenoj odluci, dodao je.

„Mi kažemo da smo zatvorili granice za one koji nameravaju da dođu sa Zapada jer sa Rusijom nemamo granice. Tamo vidimo da se bolest veoma širi, posebno u Poljskoj“, rekao je on.

Podsetimo, Minsk je 29. oktobra ograničio ulazak u zemlju kopnenim putem „određenih kategorija fizičkih lica iz Litvanije, Letonije, Poljske i Ukrajine“.

Predsednik Belorusije je ranije danas objasnio da je zatvorio granicu republike zbog epidemiološke situacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala