Lukašenko: Putin ponudio da se ruska vakcina proizvodi i u Belorusiji

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naložio je da se pripremi predlog o organizaciji proizvodnje ruske vakcine protiv korone u zemlji.
„Sedite i razmislite, pogledajte slične produkcije i predložite. Vi bolje od mene znate da to nije jednostavna proizvodnja i da nije jeftina. Niko nikome ne da svoju proizvodnju. To je predsednik Rusije predložio na prijateljskoj osnovi“, rekao je Lukašenko svom pomoćniku Aleksandru Kosincu.

„Sinoć sam razgovarao sa predsednikom Rusije. On je predložio: "Ako želiš, možemo vam dati početni materijal za vakcinu. Izvolite, pokrećite proizvodnju, mi ćemo uraditi sve što je do nas. Proizvodite vakcinu za sebe, ako hoćete, možete je i prodavati“. Ako nam odgovara ruska vakcina, proučite to pitanje i hitno predložite kako da se organizuje proizvodnja. Treba videti koliko će to da košta“, rekao je Lukašenko.

Sinoć su predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, razgovarali telefonom o daljem jačanju savezničkih odnosa.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala