Kremlj: Izborna kriza u Americi može negativno uticati na svetsku privredu

Pratite nas
Bilo kakva neodređenost u dugotrajnom sumiranju izbornih rezultata u SAD ima potencijalno negativne posledice po svetska pitanja i privredu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Bilo kakva neodređenost u najmoćnijoj svetskoj privredi, u jednoj od najvećih država sveta svakako ima i potencijalno može imati negativne posledice po svetska pitanja, pre svega, po svetsku ekonomiju. Videćemo koliko će trajati taj period neodređenosti i koliko će biti snažan taj uticaj“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje kako će se situacija sa dužim trajanjem sumiranja rezultata predsedničkih izbora u SAD odraziti na svetsku ekonomiju.

Peskov nije želeo da odgovori na pitanje šta je razlog pa su izostale optužbe o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD.

„Znate da se sve što se tiče naše zemlje u SAD, nažalost, doživljava kao provokacija. Zato hajde da ništa ne komentarišemo. Verovatno Amerikanci sami treba da reše svoje stvari“, odgovorio je Peskov.

Takođe je saopštio da su ruski predsednik Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandrom Lukašenkom telefonom razmenili mišljenja o dešavanjima u SAD.

„Naravno, sumiranje rezultata izbora u SAD i aktuelna situacija ne pružaju mogućnost da se to (rezultati predsedničkih izbora) na bilo koji način komentariše, i u ovom slučaju mi smatramo da je bolje da napravimo pauzu i sačekamo razjašnjenje situacije. Što se tiče jučerašnjeg razgovora (Putina i Lukašenka) – da, predsednici su razmenili mišljenja o izborima u Americi“, rekao je Peskov

Američki predsednički izbori su završeni, a u toku je prebrojavanje glasova. U trci su dva kandidata za Belu kuću, predsednik SAD Donald Tramp koga predlažu Republikanci i Džo Bajden ispred Demokrata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala