I Bajden je naš? Poznati ruski novinar otkrio „lenjingradsku prošlost“ Bajdena

© AP Photo / Anders WiklundPotpredsednik SAD Džozef Bajden na konferenciji za medije u Stokholmu u Švedskoj.
Potpredsednik SAD Džozef Bajden na konferenciji za medije u Stokholmu u Švedskoj. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poznati ruski novinar Vladimir Solovjov objavio je isečak iz lista „Pravda“ iz 1979. godine u kome se govori o poseti američkih senatora na čelu sa današnjim američkim predsedničkim kandidatom Džozefom Bajdenom Lenjingradu.

Kako se navodi u novinskom članku koji je Solovjov objavio na svom nalogu na Instagramu, Bajden je 1979. godine na čelu grupe američkih senatora bio u poseti Lenjingradu. U tom momentu je obavljao dužnost predsedavajućeg Komiteta za evropska pitanja američkog Senata.

View this post on Instagram

Gazeta «Pravda» 27 avgusta 1979 goda. Vыvodы delaйte sami 😂🤦🏻‍♂️i Baйden naš?????

A post shared by Vladimir Solovьev (@vrsoloviev) on

Bajden je tom prilikom posetio Piskarevsko memorijalno groblje i položio je cveće na spomenik Majka otadžbina. Ističe se da je političaru dodeljena spomen-medalja.

„Čovečanstvo je zahvalno stanovnicima Lenjingrada za njihov veliki podvig. Izvojevani mir treba da bude cilj u našem životu“, rekao je tom prilikom Bajden

Američki senatori su tada posetili Ermitaž i Peterhof.

„List 'Pravda', 27. avgust 1979. godine. Izvucite sopstvene zaključke. I Bajden je naš?????“, napisao je Solovjov u opisu fotografije.

Američki predsednički izbori su završeni, a u toku je prebrojavanje glasova. U trci su dva kandidata za Belu kuću, predsednik SAD Donald Tramp koga predlažu Republikanci i Džo Bajden ispred Demokrata.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala