Dolar tone sve dublje

CC0 / Pexels / Dolari
Dolari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dolar je danas potonuo još dublje prema korpi rivalskih valuta i na putu je da zabeleži najveći trodnevni pad od marta, kada je korona pandemija podstakla rasprodaju na berzama, dok su tržišni akteri usredsređeni na ishod sednice Federalnih rezervi, koje bi mogle da nagoveste veće podsticaje.

Na valutnim tržištima se takođe pomno prate dešavanja vezana za predsedničke izbore u SAD, koji su održani u 3. novembra, a čiji je ishod i dalje neizvestan jer se glasovi još uvek broje.

Dolarski indeks, koji meri vrednost američke valute prema korpi šest vodećih rivala, pao je danas za 0,7 procenata na 92,71 poena, na najniži nivo u poslednjih više od nedelju dana, izveštava Rojters, prenosi Tanjug.

Dolar je ukupno oslabio u poslednja tri dana 1,4 odsto, što je njegov najveći trodnevni pad od marta, prema podacima Refinitiva.

S druge strane, neki od najvećih dobitnika na današnjem trgovanju su valute koje su poslednjih godina bile pod pritiskom zbog protekcionističke politike američkog predsednika Donalda Trampa, pri čemu je kineski juan nakratko zabeležio prema dolaru najviši nivo u poslednjih više od dve godine.

Evro je skočio za 0,9 odsto prema američkoj valuti, na preko 1,18 dolara, a britanska funta se približila nivou od 1,31 dolara, nakon što je Banka Engleske povećala program kupovine obveznica.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala