Ceo region obeležava godišnjicu smrti Milana Mladenovića

© Foto : Arhiva Zadužbine Milana MladenovićaMilan Mladenović i Mitar Subotić Suba
Milan Mladenović i Mitar Subotić Suba - Sputnik Srbija
Pratite nas
U produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a u režiji Đorđa Marjanovića, danas će širom regiona u različitim televizijskim programima biti prikazan dokumentarni film o Milanu Mladenoviću „Plaža večnog vetra“.

Film „Plaža večnog vetra“ prvi put će biti predstavljen široj javnosti, na nekoliko regionalnih televizijskih stanica i kanalu Zadužbine Milana Mladenovića, povodom obeležavanja godišnjice smrti slavnog umetnika.

Sećanje na Milanov život, a ne na smrt

„Ovo je način da se podsetimo Milanovog života i dela bez velike patetike. Slavimo zapravo Milanov život, a ne njegovu smrt“, kaže za Sputnjik upravitelj Zadužbine Milana Mladenovića Nikola Jovanović.

U filmu je korišćena arhiva VHS snimaka nastalih tokom boravka Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube u Brazilu tokom snimanja kultnog albuma „Angel’s breath“.

„Materijal predstavljen u filmu nije do sada viđen. Nalazio se na VHS kaseti u vlasništvu Maje Maričić i srećan sam što smo uspeli da ga spasimo. Ne samo taj materijal, već i snimke za spot pesme ’Metak‘ sa albuma ’Angel’s breath‘, koji je Milan sa Subom snimio u Brazilu“, izjavljuje Nikola Jovanović.

U produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a u režiji Marije Vukić, do sada neobjavljen materijal iskorišćen je 26 godina kasnije za ekranizaciju pesme „Metak“, a ostali materijali predstavljeni su u filmu koji ćemo večeras premijerno gledati.

Premijerno i odlomci iz dnevnika

„To je privatna arhiva koja predstavlja kako je nastao album ’Angel’s breath‘, kao i Milanove i Subine putešestvije po Brazilu. Ona pokazuje i trenutak kako nastaje pesma ’Praia Do Ventu Eternu‘, odnosno ’Plaža večnog vetra‘ po kojoj je nazvan dokumentarni film“, tvrdi Jovanović i dodaje da film pokazuje Milana i njegovog saradnika u drugačijem, relaksiranijem svetlu.

© Foto : Arhiva Zadužbine Milana MladenovićaMilan Mladenović tokom boravka u Brazilu
Ceo region obeležava godišnjicu smrti Milana Mladenovića - Sputnik Srbija
Milan Mladenović tokom boravka u Brazilu

Sliku prate odlomci iz Milanovog dnevnika koji je tada vodio, a posebno dirljivi ton ovoj filmskoj priči daje naracija Svetozara Cvetkovića.

Film Đorđa Marjanovića biće prikazan večeras u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a biće dostupan i na Jutjub kanalu Zadužbine Milana Mladenovića.

© Foto : Ahriva Zadužbine Milana MladenovićaFilm će biti emitivan 5. novembra u četiri zemlje: Srbija (RTS 3 – 21.55), Bosna i Hercegovina (ATV Banja Luka – 17.20 i TV Sarajevo – 17.40), Crna Gora (Prva TV 20.10 i 23.30) Hrvatska (CMC TV – 19.15 i Jugoton – 19.15)
Ceo region obeležava godišnjicu smrti Milana Mladenovića - Sputnik Srbija
Film će biti emitivan 5. novembra u četiri zemlje: Srbija (RTS 3 – 21.55), Bosna i Hercegovina (ATV Banja Luka – 17.20 i TV Sarajevo – 17.40), Crna Gora (Prva TV 20.10 i 23.30) Hrvatska (CMC TV – 19.15 i Jugoton – 19.15)

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. u Zagrebu, a preminuo je na današnji dan, 5. novembra 1994. godine u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala