Bivši američki senator za Sputnjik: SAD imaju bogatu istoriju falsifikovanja rezultata izbora

© AP Photo / Charles Rex ArbogastPredsednički izbori u Americi
Predsednički izbori u Americi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Postoji verovatnoća da će u SAD biti podneto na desetine tužbi u vezi sa rezultatima predsedničkih izbora, rekao je Sputnjiku bivši senator američke savezne države Virdžinija Ričard Blek, istakavši da „SAD imaju bogatu istoriju falsifikovanja rezultata glasanja“.

„Biće na desetine tužbi. Siguran sam da će to doći do Vrhovnog suda, ali ne znam u kojoj meri će taj sud moći da pomogne predsedniku Donaldu Trampu“, istakao je Blek.

Prema njegovim rečima, Tramp, kao i cela Republikanska stranka, „bili su duboko zabrinuti zbog glasanja poštom“.

„Znali su da to može dovesti do masovne prevare. I mislim da tako i jeste. I nisam siguran da Vrhovni sud može rešiti problem u toj fazi. Bojim se da može biti prekasno da se to reši. Mislim da je Tramp zapravo pobedio na izborima, ali pošto su demokrate uvele veoma neobična pravila glasanja putem pošte zbog situacije sa kovidom 19, postoji veoma malo unutrašnje kontrole nad tim ko glasa i ko prebrojava glasačke listiće“, ističe bivši senator.

Prema mišljenju Bleka, sada je u mnogim američkim saveznim državama situacija takva da je Tramp u početku u dobrom vođstvu, ali kad dođe do brojanja glasova koji su stigli poštom, bude ih dovoljno da njegov suparnik Džo Bajden u njima pobedi.

„SAD imaju bogatu istoriju falsifikovanja rezultata glasanja, tako da to za nas nije ništa novo. Falsifikovanje je postalo masovnije nego ikad pre“, zaključio je bivši senator.

Američki predsednički izbori su završeni, a u toku je prebrojavanje glasova. U trci su dva kandidata za Belu kuću, predsednik SAD Donald Tramp koga predlažu Republikanci i Džo Bajden ispred Demokrata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala