Bajdenov izborni štab: Potrebno vreme za rezultate u Arizoni

© AP Photo / Alexandra WimleyDžo i Džil Bajden
Džo i Džil Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Menadžerka izbornog štaba demokratskog kandidata Džoa Bajdena, Džen O'Meli Dilon, saopštila je da će možda biti potrebno vreme da bi se videli potpuni rezultati glasanja u Arizoni.

Ona tvrdi da će se smanjiti razlika između dvojice kandidata u toj saveznoj državi, prenosi Rojters.

O'Meli Dilon je dodala da će biti potrebno vremena, najmanje do petka, da se vide jasni rezultati iz Arizone.

Prethodnog dana objavljeno je da je u Arizoni pobedu prvi put posle 72 godine odneo demokratski kandidat. Međutim prednost Bajdena se smanjuje u toj državi, a rezultati američkih izbora, koji će možda otkriti i konačnog pobednika, trebalo bi da budu poznati u poslepodnevnim satima po srednjevropskom vremenu, kad se očekuju ažurirani podaci iz Nevade, Džordžije i Arizone.

Trampov štab saopštio je da je uložio žalbu na brojanje glasova u Džordžiji, jer, kako navode, brojači manipulišu glasovima. Kada je sud tražio dokaze, nisu imali nikakve, pa je tužba odbačena.

O'Meli Dilon inače je na konferenciji za novinare optužila predizborni tim američkog predsednika Donalda Trampa da insistira na "propaloj strategiji" podnošenja tužbi, tvrdeći da to predstavlja pokušaj da se skrene pažnja sa "neizbežne" pobede Bajdena.

Ona je rekla da su takvi pravni izazovi "ništa više od pokušaja da se odvrati pažnja i odloži ono što je neizbežno - Džozef Bajden će biti naredni predsednik SAD", prenosi BBC.

Ona tvrdi i da je Bajden pobedio u Mičigenu, kao i da su izgledi dobri da tako bude i u Pensilvaniji. Izrazila je nadu da će demokratski kandidat sa značajnom razlikom pobediti u Pensilvaniji i da će se to znati do kraja današnjeg dana, prenosi Tanjug.

© SputnikVidžet za američke izbore za inžekt
Bajdenov izborni štab: Potrebno vreme za rezultate u Arizoni - Sputnik Srbija
Vidžet za američke izbore za inžekt

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala