Alarmantno u Kruševcu, dezinfikuju se ulice

Pratite nas
Zbog epidemiološke situacije u Kruševcu koja je postala alarmantna, Gradski štab za vanredne situacije u sredu je održao hitno telefonsko vanredno zasedanje, na kojem su donete nove mere protiv pandemije korona virusa.

Iz Gradskog štaba je naloženo da JKP "Kruševac" uz nadzor Komunalne inspekcije sprovodi jednom dnevno pranje ulica i javnih površina dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohloridom po preporuci Zavoda za javno zdravlje Kruševac, a u skladu sa meterološkim uslovima, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Kruševca.

Sve ustanove, organizacije i upravnici stambenih zgrada na teritoriji grada Kruševca mogu preuzeti koncentrovani rastvor natrijum-hipohlorida na lokaciji JKP Kruševac.

U skladu sa zadatkom donesenim na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, održanoj 23. oktobar, potrebno je nastaviti sa pojacanim zajednickim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekcijskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekcijskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga, dodaje se u saopštenju.

Nove mere donose i obavezu za sva javna preduzeća, ustanove i druge organizacije da nastave sa obaveznom primenom epidimioloških mera u cilju suzbijanja pandemije virusa Kovida-19, naročito u javnom prevozu i na javnim mestima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala