U Nišu osvanuo mural sa likom mitropolita Amfilohija /video/

© Foto : screenshot/Belle amieMural sa likom mitropolita Amfilohija
Mural sa likom mitropolita Amfilohija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U dvorištu Osnovne škole „Branko Miljković“ u Nišu osvanuo je mural sa likom mitropolita Amfilohija. Autor murala je akademski slikar Sava Mišić.

Mural je nastao na inicijativu mladih – udruženja Radne akcije Delijski Vis i volontera udruženja Srbi za Srbe, kao i mnogobrojnih Nišlija, prenosi portal Belami.

Odmah nakon vesti o smrti mitropolita Amfilohija, pokrenuta je inicijativa za oslikavanje murala sa njegovim likom u Nišu, kako bi mu i na ovaj način bila odata počast. Autor murala Sava Mišić već nekoliko dana oslikava mural sa likom Amfilohija u dvorištu Osnovne škole „Branko Miljković“.

„Sa drugarima akcije Delijski Vis i volonterima Srbi za Srbe došao sam na ideju da ovom gradu treba mural posvećen mitropolitu Amfilohiju i da mu se na neki način odužimo za očuvanje svetinje“, rekao je autor.

Prve reakcije prolaznika i dece iz škole su pozitivne, podržavaju umetnika i daju mu ideje za nova oslikavanja fasada u gradu. Očigledno da je ova vrsta ulične umetnosti zaživela, te Niš počinje da liči na velike evropske gradove.

Pročitajte i:

Dirljiva molitva nastavnice iz Bara svetom mitropolitu Amfilohiju

Dragi moj Đedo: Emotivno pismo dečaka, simbola litija, mitropolitu Amfilohiju

U Republici Srpskoj osvanuo veličanstven mural u čast mitropolita Amfilohija


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala